Schab w sosie cebulowym
Wyśmienity schab w sosie cebulowym to doskonały pomysł na niedzielny obiad. Podałam z puree z ziemniaków i surówką z kapusty.
Schab kroimy na plastry jak na kotlety, oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące. Mięso smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy cebule pokrojone w piórka i smażymy jeszcze około 5 minut. Po tym czasie całość zalewamy bulionem i dusimy jakieś 30-45 minut, do miękkości schabu. W razie potrzeby mięso podlewamy bulionem lub wodą. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, sos sojowy i przyprawy do smaku. Całość dusimy jeszcze około 15 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…