Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym
Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym to pyszny pomysł na obiad. Podane z ziemniakami z wody i surówką z buraczków lub kapusty, smakują wręcz obłędnie. Sprawdzą się idealnie również jako ciepła przekąska na imprezie.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju lub maśle. Kiedy się ładnie zeszkli dodajemy pieczarki starte na tarce o dużych oczkach i dusimy, aż odparuje cała woda. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy gładką masę. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości mandarynki, rozpłaszczamy, na środek nakładamy po łyżce pieczarek i startego żółtego sera. Mięso zlepiamy i formujemy w walec. Smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoto.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…