Zapiekanka ziemniaczana z rybą
Bardzo smaczna i aromatyczna zapiekanka ziemniaczana z rybą, koperkiem i porem to proste i szybkie danie. Idealny pomysł na bezmięsny obiad.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach na półtwardo. Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Rybę dzielimy na kawałki, pora kroimy w półplasterki. Koperek siekamy. Śmietanę, jajka, koper, sól i pieprz mieszamy ze sobą. Ziemniaki rozkładamy na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na nich układamy rybę i pora. Całość zalewamy sosem śmietanowym. Zapiekankę pieczemy pod przykryciem przez około 30 min w temp 180 C (zapomniałam przykryć i dlatego por się lekko przypalił).
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…