pierogi_min
Dania główne, Mączne, Przekąski, Wszystkie Przepisy

Pierogi z kapustą i pieczarkami pieczone w piekarniku

1 806
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Pyszna przekąska. Pierogi są smaczne zarówno na zimno, jak i ciepło.

Składniki:

Ciasto na pierogi:

  • 2,5 – 3 szklanki mąki pszennej
  • szklanka ciepłej wody
  • 3 łyżki oleju
  • płaska łyżeczka soli

Farsz:

  • 1/2 kg pieczarek
  • 200 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, olej

Przygotowanie
Kapustę kilkakrotnie płuczemy, następnie gotujemy 20 minut w wodzie, po czym odcedzamy. Gdy lekko ostygnie kroimy ją na drobne kawałki. Pieczarki i cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na patelni. Gdy składniki się lekko podduszą, dodajemy kapustę i przyprawy, dusimy kilka minut.
Zgniatamy ciasto na pierogi, wałkujemy, wykrawamy krążki, które napełniamy farszem i lepimy pierogi. Wykładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy lekko olejem. Pieczemy w 180 stopniach aż będą zarumienione.

Pierogi z kapustą i pieczarkami pieczone w piekarniku, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

1 Comment

  1. ziutula-kaszubka 08-06-2012 at 19:45 - 

    wyglądają tak smacznie, że pozwolę sobie zabrać przepis do mojej kuchni…pozdrawiam…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zapisz się do newslettera

Polecam

FlyB - Kulinaria

Prawo autorskie

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania zdjęć i treści zamieszczonych na blogu w części lub całości bez mojej zgody. Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83 z późniejszymi zmianami).
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów