Tą potrawę często robiłam jeszcze na studiach, gdyż jest tania, smaczna i szybka w przygotowaniu. Nawet mój współlokator, który nie miał żadnych zdolności kulinarnych, potrafił ją przygotować. Zamiast makaronu z sosem można podać również ryż, zależy co akurat posiadamy 😉
Składniki:
Przygotowanie
Gotujemy makaron w posolonej wodzie. Pieczarki i parówki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę. Na oleju podsmażamy pieczarki i parówki, następnie dodajemy paprykę. Smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Robimy sos wg instrukcji na torebce i wlewamy do reszty składników. Trzymamy wszystko na ogniu jeszcze 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…