Tą potrawę często robiłam jeszcze na studiach, gdyż jest tania, smaczna i szybka w przygotowaniu. Nawet mój współlokator, który nie miał żadnych zdolności kulinarnych, potrafił ją przygotować. Zamiast makaronu z sosem można podać również ryż, zależy co akurat posiadamy 😉
Składniki:
Przygotowanie
Gotujemy makaron w posolonej wodzie. Pieczarki i parówki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę. Na oleju podsmażamy pieczarki i parówki, następnie dodajemy paprykę. Smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Robimy sos wg instrukcji na torebce i wlewamy do reszty składników. Trzymamy wszystko na ogniu jeszcze 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…