Kurczak zapiekany w sosie śmietanowo-koperkowym

Niezwykle prosty, a bardzo smaczny pomysł na obiad. Kurczaka podałam ze smażonymi ziemniaczkami.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
  • 20 dag startego żółtego sera,
  • szkl. śmietany,
  • pęczek kopru,
  • ząbek czosnku,
  • przyprawa do kurczaka,
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Mięso kroimy w grubą kostkę i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Obsmażamy. Następnie przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Koperek siekamy, a cebulę kroimy w kostkę. Do śmietany dodajemy ser, cebulę, koperek i doprawiamy. Takim sosem zalewamy mięso. Pieczemy ok. 20 min w temp. 200st.

Zostaw Odpowiedź

Udostępnij na: