Pomysł na prezent pod choinkę dla koleżanki: świąteczny reniferek i pierniki 🙂 Mój pierniczkowy debiut.
Składniki:
Przygotowanie
Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto rozwałkowujemy, podsypując mąką i wycinamy pierniczki.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem lub folią aluminiową i pieczemy, aż pierniczki lekko zbrązowieją w temperaturze 180ºC (we wszystkich przepisach podaje się, że wystarczy piec 10-15 minut, ja jednak musiałam piec ok 30 minut). Po upieczeniu odstawiamy gdzieś na kilka dni, aby zmiękły.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…