Idealny obiad na awaryjne sytuacje. Do tego bardzo szybki w przygotowaniu.
Składniki:
Przygotowanie
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Po chwili dodajemy paprykę pokrojoną w paski i smażymy aż stanie się miękka. Pomidora sparzamy i kroimy w kostkę. Dodajemy na patelnię razem z koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy. Mąkę mieszamy z wodą, aż się całkowicie rozpuści i wlewamy do sosu. Gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut. Ryż nakładamy na talerz i polewamy sosem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Ryż uwielbiam, ale parówek nie cierpię :) no ... ale o gustach się nie dyskutuje :)