Idealny obiad na awaryjne sytuacje. Do tego bardzo szybki w przygotowaniu.
Składniki:
Przygotowanie
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Po chwili dodajemy paprykę pokrojoną w paski i smażymy aż stanie się miękka. Pomidora sparzamy i kroimy w kostkę. Dodajemy na patelnię razem z koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy. Mąkę mieszamy z wodą, aż się całkowicie rozpuści i wlewamy do sosu. Gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut. Ryż nakładamy na talerz i polewamy sosem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Ryż uwielbiam, ale parówek nie cierpię :) no ... ale o gustach się nie dyskutuje :)