Lubię robić sałatki, bo mam wtedy spokój z kolacją przez dwa dni 😛 Tym razem coś dla wielbicieli ryb.

SKŁADNIKI:

  • 20 dag łososia
  • 5 jaj
  • 15 dag sera żółtego
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 czerwona papryka
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Łososia, ogórki, ser i paprykę także kroimy w kostkę, mieszamy z jajkami, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki na około godzinę.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

2 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago