Zazwyczaj do mieszanki warzywnej dodawałam pierś z kurczaka, tym razem zrobiłam obiad z pulpetami i też okazał się bardzo smaczny.
Składniki:
Przygotowanie
Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w mące. Wkładamy je do garnka z gotującą się, posoloną wody i gotujemy ok 10 min. Pulpety wyjmujemy z wody. Większość wody po pulpetach odlewamy, zostawiamy ok pół szklanki w garnku, do tego wlewamy ¾ szklanki bulionu, dodajemy warzywa i dusimy dopóki warzywa nie zmiękną. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup i przyprawy. Mieszamy. Następnie dodajemy pulpety i dusimy jeszcze chwilę.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…