Proste w przygotowaniu, a bardzo wykwintne i smaczne danie, w sam raz na wyjątkową okazję.
Składniki:
schab bez kości
100 g suszonych śliwek
olej
sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czosnek granulowany, majeranek, bazylia, tymianek
Przygotowanie
Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Długim nożem robimy otwór na całej długości mięsa. Otwór wypełniamy śliwkami. Olej mieszamy z przyprawami i nacieramy nimi dokładnie mięso. Schab odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie schab wstawiamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i przykrywamy pokrywką. Pieczemy około godziny w 200 stopniach.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…