Smaczna i lekka sałatka, może również służyć jako surówka do obiadu.

Składniki:

  • 30 dag krewetek koktajlowych
  • puszka kukurydzy
  • 2 czerwone papryki
  • główka kapusty pekińskiej
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki jogurtu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Krewetki smażymy na patelni. Ostudzamy. Kapustę szatkujemy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. Majonez łączymy z jogurtem i dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy sosem sałatkę, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

3 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago