Kolejny przepis na spaghetti, tym razem do sosu dodałam jeszcze kilka składników. Jest to moja ulubiona wersja spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym i oliwkami.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente. Czosnek drobno siekamy i podsmażamy na małym ogniu na oleju. Po kilku minutach dodajemy mięso, które rozdrabniamy na patelni. Podsmażamy, aż mięso się zarumieni. Pomidory miksujemy i dodajemy na patelnię. Następnie dodajemy, paprykę pokrojoną w paski, przyprawiamy. Gdy mięso i pozostałe składniki będą gotowe dodajemy ketchup lub koncentrat i oliwki. Gotujemy na małym ogniu jeszcze 5 minut. Następnie do sosu dokładamy makaron, mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…