Kolejny przepis na spaghetti, tym razem do sosu dodałam jeszcze kilka składników. Jest to moja ulubiona wersja spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym i oliwkami.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente. Czosnek drobno siekamy i podsmażamy na małym ogniu na oleju. Po kilku minutach dodajemy mięso, które rozdrabniamy na patelni. Podsmażamy, aż mięso się zarumieni. Pomidory miksujemy i dodajemy na patelnię. Następnie dodajemy, paprykę pokrojoną w paski, przyprawiamy. Gdy mięso i pozostałe składniki będą gotowe dodajemy ketchup lub koncentrat i oliwki. Gotujemy na małym ogniu jeszcze 5 minut. Następnie do sosu dokładamy makaron, mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…