Pyszna przekąska na podwieczorek do kawy.
Składniki:
Przygotowanie
W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre: masło, mleko, jajka. Do naczynia z suchymi składnikami dodajemy składniki mokre, mieszamy wszystko szybko i z grubsza, tylko do połączenia się składników. Ser twarogowy mieszamy z żółtkiem i cukrem wanilinowym.Foremki do muffinek smarujemy masłem. Nakładamy do foremek na zmianę: po łyżce ciasta i po łyżce przygotowanego wcześniej sera. Wykładamy do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy około 20 – 25 minut w temperaturze 170°C.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…