Smażone ziemniaki z brukselką i jajkami
Smażone ziemniaki z brukselką i jajkami to pomysł na szybki i tani obiad. Z powodzeniem można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia.
Brukselkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Osobno gotujemy obrane ziemniaki również do miękkości w osolonej wodzie. Jajka roztrzepujemy widelcem.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do nich brukselkę, oraz ostudzone i pokrojone w plastry ziemniaki. Całość zalewamy jajkami i przyprawiamy. Patelnię nakrywamy pokrywką i całość dusimy około 5 minut, aż jajka się zetną.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…