Wieprzowina pieczona z marchewką i cebulą
Wieprzowina pieczona z marchewką i cebulą to łatwy przepis na smaczny obiad dla całej rodziny. Do pysznego i soczystego mięsa świetnym dodatkiem będzie puree ziemniaczane i surówka z kapusty.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry grubości około 3 cm. Oprószamy przyprawami z każdej strony i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, a najlepiej na noc. Marchew i cebulę obieramy i kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa, na to marchew i cebulę. Całość zalewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 1,5 godz.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…