Wieprzowina pieczona z marchewką i cebulą
Wieprzowina pieczona z marchewką i cebulą to łatwy przepis na smaczny obiad dla całej rodziny. Do pysznego i soczystego mięsa świetnym dodatkiem będzie puree ziemniaczane i surówka z kapusty.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry grubości około 3 cm. Oprószamy przyprawami z każdej strony i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, a najlepiej na noc. Marchew i cebulę obieramy i kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa, na to marchew i cebulę. Całość zalewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 1,5 godz.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…