Pyszna i sycąca zapiekanka.
Składniki:
Przygotowanie
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na grubej tarce. Wkładamy do rondla razem z boczkiem, podlewamy nieco wodą, i dusimy, gdy warzywa zmiękną, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Ryż mieszamy z warzywami, selerem śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy do niej masę, polewamy stopionym masłem i posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 15 min.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…