Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka
Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka sprawdzi się jako pyszny i kolorowy dodatek do obiadu, burgerów czy tostów. W sezonie na nowalijki nie może jej zabraknąć na waszym stole. Taka surówka to 10 minut roboty, a jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy pokroić warzywa i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Surówka jest bardzo smaczna i zdrowa, dostarcza wiele witamin i minerałów. Pamiętajcie, że najlepiej zjeść ją od razu po przygotowaniu, gdyż witaminy z czasem się utleniają.
Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Liście sałaty rwiemy na małe kawałki. Rzodkiewki i ogórki kroimy w słupki lub cienkie plasterki. Szczypior drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobią kostkę. Majonez i kefir mieszamy ze sobą.
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Przyprawiamy odrobiną soli i mieszamy. Surówkę podajemy od razu po przygotowaniu.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
uwielbiam taką sałatkę