Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka
Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka sprawdzi się jako pyszny i kolorowy dodatek do obiadu, burgerów czy tostów. W sezonie na nowalijki nie może jej zabraknąć na waszym stole. Taka surówka to 10 minut roboty, a jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy pokroić warzywa i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Surówka jest bardzo smaczna i zdrowa, dostarcza wiele witamin i minerałów. Pamiętajcie, że najlepiej zjeść ją od razu po przygotowaniu, gdyż witaminy z czasem się utleniają.
Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Liście sałaty rwiemy na małe kawałki. Rzodkiewki i ogórki kroimy w słupki lub cienkie plasterki. Szczypior drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobią kostkę. Majonez i kefir mieszamy ze sobą.
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Przyprawiamy odrobiną soli i mieszamy. Surówkę podajemy od razu po przygotowaniu.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
uwielbiam taką sałatkę