Smaczna przystawka na imprezę.

Składniki:

  • 12 dużych pieczarek
  • estragon
  • cebula
  • tymianek
  • 150 g mięsa mielonego
  • sól , pieprz
  • 100 g sera żółtego
  • jajko
  • łyżka tartej bułki
  • masło

Przygotowanie:
Pieczarki myjemy i obieramy. Odłamujemy z nich nóżki. Nóżki siekamy i razem z cebulką pokrojoną w drobną kostkę, podsmażamy na łyżce masła. Posypujemy odrobiną soli. Przekładamy do miski z mięsem, dodajemy estragon i tymianek. Wsypujemy starty ser i tartą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Każdy kapelusz napełniamy farszem. Pieczarki układamy w wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temp.190 stopni zapiekamy około 25 minut.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

2 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago