Uwielbiam wszelkie sałatki z sałatą w roli głównej 😉
Składniki:
Przygotowanie
Boczek kroimy w paski i podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Sałatę lodową rwiemy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, z pomidorów usuwamy nasiona i również kroimy w kostkę. Ogórka i awokado obieramy i kroimy w kostkę. Do pokrojonych składników dodajemy oliwki i mozzarellę. Polewamy sosem czosnkowym, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
View Comments
ciekawe połączenie smaków.