Najlepsze domowe Maxi Hot Dogi z karmelizowaną cebulą
Najlepsze domowe Maxi Hot Dogi z karmelizowaną cebulą i frankfurterkami to pyszna przekąska, której nic nie przebije. Jeśli ich spróbujecie, myślę że nie będziecie chcieli żadnych innych. Nie dość, że przepyszne, to takie hot dogi (jeśli kupimy dobre produkty) są też z pewnością zdrowsze od tych kupowanych chociażby na stacjach benzynowych.
Najpierw przygotowujemy karmelizowaną cebulę: cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w piórka. Cebulę wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem, solimy i smażymy przez 10 minut, aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodajemy ocet i miód. Mieszamy i smażymy jeszcze przez około 2 – 3 minuty.
Kiełbaski nakłuwamy i smażymy na patelni z rozgrzaną odrobiną oleju po kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni. Ogórki kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce. Półbagietki nacinamy wzdłuż przez środek. Do bagietek wkładamy kiełbaski i posypujemy serem żółtym. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 7 minut w trybie góra-dół. Na roztopiony ser żółty nakładamy cebulę, ogórka, a całość polewamy ketchupem. Podajemy od razu.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…