Najlepsze domowe Maxi Hot Dogi z karmelizowaną cebulą
Najlepsze domowe Maxi Hot Dogi z karmelizowaną cebulą i frankfurterkami to pyszna przekąska, której nic nie przebije. Jeśli ich spróbujecie, myślę że nie będziecie chcieli żadnych innych. Nie dość, że przepyszne, to takie hot dogi (jeśli kupimy dobre produkty) są też z pewnością zdrowsze od tych kupowanych chociażby na stacjach benzynowych.
Najpierw przygotowujemy karmelizowaną cebulę: cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w piórka. Cebulę wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem, solimy i smażymy przez 10 minut, aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodajemy ocet i miód. Mieszamy i smażymy jeszcze przez około 2 – 3 minuty.
Kiełbaski nakłuwamy i smażymy na patelni z rozgrzaną odrobiną oleju po kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni. Ogórki kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce. Półbagietki nacinamy wzdłuż przez środek. Do bagietek wkładamy kiełbaski i posypujemy serem żółtym. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 7 minut w trybie góra-dół. Na roztopiony ser żółty nakładamy cebulę, ogórka, a całość polewamy ketchupem. Podajemy od razu.
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…