Pyszna przekąska. Pierogi są smaczne zarówno na zimno, jak i ciepło.
Składniki:
Ciasto na pierogi:
Farsz:
Przygotowanie
Kapustę kilkakrotnie płuczemy, następnie gotujemy 20 minut w wodzie, po czym odcedzamy. Gdy lekko ostygnie kroimy ją na drobne kawałki. Pieczarki i cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na patelni. Gdy składniki się lekko podduszą, dodajemy kapustę i przyprawy, dusimy kilka minut.
Zgniatamy ciasto na pierogi, wałkujemy, wykrawamy krążki, które napełniamy farszem i lepimy pierogi. Wykładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy lekko olejem. Pieczemy w 180 stopniach aż będą zarumienione.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
View Comments
wyglądają tak smacznie, że pozwolę sobie zabrać przepis do mojej kuchni...pozdrawiam...