Pyszna przekąska. Pierogi są smaczne zarówno na zimno, jak i ciepło.
Składniki:
Ciasto na pierogi:
Farsz:
Przygotowanie
Kapustę kilkakrotnie płuczemy, następnie gotujemy 20 minut w wodzie, po czym odcedzamy. Gdy lekko ostygnie kroimy ją na drobne kawałki. Pieczarki i cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na patelni. Gdy składniki się lekko podduszą, dodajemy kapustę i przyprawy, dusimy kilka minut.
Zgniatamy ciasto na pierogi, wałkujemy, wykrawamy krążki, które napełniamy farszem i lepimy pierogi. Wykładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy lekko olejem. Pieczemy w 180 stopniach aż będą zarumienione.
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
View Comments
wyglądają tak smacznie, że pozwolę sobie zabrać przepis do mojej kuchni...pozdrawiam...