Smaczny pomysł na obiad. Podałam z pieczonymi ziemniakami.
Składniki:
Kotlety:
Surówka:
Przygotowanie
Mięso dzielimy na porcje i delikatnie rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka. W jednej miseczce roztrzepujemy jajko widelcem ze szczyptą soli i papryką. Na drugą miseczkę wsypujemy bułkę tartą i starty na drobnej tarce ser. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Panierujemy mięso kolejno w jajku i panierce z bułki i sera. Dociskamy. Smażymy z obu stron na średnim płomieniu.
Rzodkwie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy sok. Doprawiamy przyprawami. Dodajemy śmietanę i mieszamy.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…