Smaczny pomysł na obiad. Podałam z pieczonymi ziemniakami.
Składniki:
Kotlety:
Surówka:
Przygotowanie
Mięso dzielimy na porcje i delikatnie rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka. W jednej miseczce roztrzepujemy jajko widelcem ze szczyptą soli i papryką. Na drugą miseczkę wsypujemy bułkę tartą i starty na drobnej tarce ser. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Panierujemy mięso kolejno w jajku i panierce z bułki i sera. Dociskamy. Smażymy z obu stron na średnim płomieniu.
Rzodkwie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy sok. Doprawiamy przyprawami. Dodajemy śmietanę i mieszamy.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…