Troszkę pracochłonna, jednak bardzo smaczna przystawka. Smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

    • 2 bagietki

    • 500 g pieczarek

    • 3 jajka

    • sól, pieprz

    • 300 g sera żółtego

Przygotowanie
Bagietki kroimy w grubsze krążki, wyciągamy z nich środek. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, następnie smażymy. Do usmażonych pieczarek dodajemy ser żółty i środki z bagietek, następnie mieszamy i dodajemy przyprawy. Można dodać również ulubione zioła.
Wydrążone krążki nadziewamy pieczarkami obtaczamy w roztrzepanym jajku. Smażymy na oleju z obu stron.

Emilia

View Comments

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

1 dzień ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

6 dni ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago