Kebaby do obiadu podajemy z frytkami i surówką. Można również podać jako przekąskę z sosem czosnkowym.
Składniki:
Przygotowanie
Mięso łączymy z pozostałymi składnikami i dobrze mieszamy w misce. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie, oblepiamy je farszem, tak aby powstał kebab. Grillujemy albo smażymy w piekarniku.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…