Kebaby do obiadu podajemy z frytkami i surówką. Można również podać jako przekąskę z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wołowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • przyprawa do kebaba
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie
Mięso łączymy z pozostałymi składnikami i dobrze mieszamy w misce. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie, oblepiamy je farszem, tak aby powstał kebab. Grillujemy albo smażymy w piekarniku.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Gulasz segedyński – aromatyczny, rozgrzewający i bardzo smaczny obiad

Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…

3 dni ago

Ciasto Słonecznikowy Figlarek – chrupiące, puszyste i bardzo smaczne

Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…

6 dni ago

Bułki z parówką – miękkie, domowe i idealne na szybką przekąskę

Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…

1 tydzień ago

Ciasto Pijane Rafaello – wilgotne, kokosowe i obłędnie pyszne

Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…

2 tygodnie ago

Curry z kurczakiem i szpinakiem – szybkie, aromatyczne i idealne na obiad

Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…

2 tygodnie ago

Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa, lekka i efektowna

Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…

3 tygodnie ago