Ryba w wiórkach kokosowych

Zwykła smażona ryba, obtoczona w wiórkach kokosowych.

Składniki:

  • 400 g filetów rybnych
  • sok z cytryny
  • 2 jaja
  • wiórki kokosowe
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie
Filety dzielimy na porcje, skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawami. Jajka roztrzepujemy. Bułkę tartą mieszamy z wiórkami w proporcjach pół na pół. Rybę obtaczamy najpierw w jajku, potem w wiórkach. Smażymy na oleju na złoty kolor.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami – obiad w 25 minut

Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…

2 dni ago

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…

1 tydzień ago

Błyskawiczne bułki twarogowe z air fryera

Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…

1 tydzień ago

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

2 tygodnie ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

2 tygodnie ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

3 tygodnie ago