Ryba w wiórkach kokosowych

Zwykła smażona ryba, obtoczona w wiórkach kokosowych.

Składniki:

  • 400 g filetów rybnych
  • sok z cytryny
  • 2 jaja
  • wiórki kokosowe
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie
Filety dzielimy na porcje, skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawami. Jajka roztrzepujemy. Bułkę tartą mieszamy z wiórkami w proporcjach pół na pół. Rybę obtaczamy najpierw w jajku, potem w wiórkach. Smażymy na oleju na złoty kolor.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Gulasz segedyński – aromatyczny, rozgrzewający i bardzo smaczny obiad

Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…

3 dni ago

Ciasto Słonecznikowy Figlarek – chrupiące, puszyste i bardzo smaczne

Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…

6 dni ago

Bułki z parówką – miękkie, domowe i idealne na szybką przekąskę

Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…

1 tydzień ago

Ciasto Pijane Rafaello – wilgotne, kokosowe i obłędnie pyszne

Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…

2 tygodnie ago

Curry z kurczakiem i szpinakiem – szybkie, aromatyczne i idealne na obiad

Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…

2 tygodnie ago

Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa, lekka i efektowna

Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…

3 tygodnie ago