Pieczarki faszerowane serem i papryką
Pieczarki faszerowane serem i papryką to smaczne, szybkie przekąski, które można przygotować na kolację czy imprezę ze znajomymi. Można je podać z sosem czosnkowym albo surówką ze świeżych warzyw. Sprawdzą się też jako dodatek do pieczonych mięs czy wędlin. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Pieczarki oczyszczamy i odrywamy im nóżki. Nóżki pieczarek, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie trzy składniki podsmażamy na patelni z rozgrzaną łyżką oleju. Pozostawiamy do przestygnięcia. Następie mieszamy z ricottą, kukurydzą i przyprawami. Tak przygotowaną masę nakładamy na spodnią część kapeluszy pieczarek. Układamy je na blaszce i posypujemy startym serem żółtym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 20 w trybie góra-dół.
Kajmakowiec Królewski to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Kruche ciasto przełożone kajmakiem oraz delikatnym kremem…
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…