Tosty francuskie w troszkę innym wydaniu.
Składniki:
Przygotowanie
Jajka roztrzepujemy. Dodajemy do nich sól, pieprz, curry i chrzan i bardzo dokładnie mieszamy. Kromki chleba tostowego maczamy w jajkach. Smażymy je z jednej strony na rumiano, odwracamy. Ser mozzarella kroimy na plastry i po jednym układamy na zrumienionej stronie tostów. Tosty smażymy dalej na małym ogniu tak długo, aż ser się rozpuści. Po zdjęciu z patelni układamy na tostach plastry pomidora.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…