Przepis na pyszne bułeczki drożdżowe z cebulą i serem.
Składniki:
Przygotowanie
Mąkę mieszamy z drożdżami i solą. Dodajemy mleko, oliwę i jajko i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok godzinę w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce.
Z wyrośniętego ciasta formujemy kulki, które spłaszczamy. Ser i cebulę mieszamy razem, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Farsz nakładamy na ciasto.
Cebulaki pieczemy przez około 30 – 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…