Leczo
Przepis na pyszne danie jednogarnkowe, idealne na obiad lub kolację. Leczo to jedna z moich ulubionych węgierskich potraw.
Cebulę kroimy w piórka, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Kiełbasę, pieczarki i cukinię kroimy w kostkę. Jeśli cukinia nie jest już zbyt młoda i trochę przerośnięta, obieramy ją najpierw ze skórki, przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy nasiona.
Na patelni podsmażamy cebulę z kiełbaską, następnie dodajemy pieczarki. Kiedy odparuje sok z pieczarek, całość przekładamy do garnka, następnie dodajemy paprykę oraz obraną i cukinię. Wlewamy passatę pomidorową (lub zmiksowane pomidory) i ketchup. Przyprawiamy. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do zmięknięcia warzyw.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Te zioła prowansalskie świetnie tutaj pasują :) Polecam Ci też moje przepisy na leczo. Zapraszam na http://leczo.net.pl :)