Pasta z ryby w pomidorach z jajkami i cebulką to szybki i niewymagający wiele pracy pomysł na pożywne śniadanie lub kolację.
Jest to najprostszy przepis, dobry kiedy nie wiemy co zrobić z rybą z puszki, który wymaga niewielu składników, a pasta wychodzi pyszna. Świetna do posmarowania pieczywa, idealnie pasuje również do krakersów. Smacznego!
Składniki na pastę z ryby w pomidorach:
- puszka śledzia (lub innej ryby) w pomidorach
- 5 jajek
- łyżka majonezu
- mała cebula
- sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Rybę wraz z sosem przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do ryby. Dodajemy również jajka, majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. Pastą smarujemy pieczywo.
Zostaw odpowiedź