Przepis na szybką i tanią zapiekankę na obiad.
Składniki:
Przygotowanie
Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, następnie studzimy, obieramy i kroimy w talarki. Wędlinę kroimy w paski i podsmażamy na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce. Dodajemy do niego majonez, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego układamy ziemniaki, następnie wędlinę i kalafior. Polewamy serowym sosem. Zapiekamy w piekarniku ok 20 min.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…