Łazanki z kiszonej kapusty
Łazanki z kiszonej kapusty to bardzo prosta do zrobienia, tania i szybka potrawa na obiad. Mój mąż za nimi przepada, mógłby je jeść co najmniej raz w tygodniu. Czasami takie proste, treściwe potrawy są najlepsze, jeśli chcemy coś na szybko przygotować, a w lodówce pustki.
Kapustę płuczemy pod zimną wodą i kroimy drobno, następnie gotujemy ją w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim, aż stanie się miękka. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do niej ugotowaną i odcedzoną kapustę. Dodajemy sól, pieprz, majeranek, ostrą paprykę do smaku i passatę pomidorową. Całość smażymy kilka minut. Następnie dodajemy ugotowany al dente w osolone wodzie makaron i mieszamy. Łazanki trzymamy na gazie jeszcze 2-3 minuty i możemy podawać.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…