Łazanki z kiszonej kapusty
Łazanki z kiszonej kapusty to bardzo prosta do zrobienia, tania i szybka potrawa na obiad. Mój mąż za nimi przepada, mógłby je jeść co najmniej raz w tygodniu. Czasami takie proste, treściwe potrawy są najlepsze, jeśli chcemy coś na szybko przygotować, a w lodówce pustki.
Kapustę płuczemy pod zimną wodą i kroimy drobno, następnie gotujemy ją w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim, aż stanie się miękka. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do niej ugotowaną i odcedzoną kapustę. Dodajemy sól, pieprz, majeranek, ostrą paprykę do smaku i passatę pomidorową. Całość smażymy kilka minut. Następnie dodajemy ugotowany al dente w osolone wodzie makaron i mieszamy. Łazanki trzymamy na gazie jeszcze 2-3 minuty i możemy podawać.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…