Przepis na lekką sałatkę z warzywami, grzankami i boczkiem.
Składniki:
Przygotowanie
Chleb kroimy w kwadraty i smażymy na suchej patelni, aż zbrązowieje. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Sałatę rwiemy na kawałki, pomidora kroimy w kostkę, paprykę i ogórka w plasterki. Sos do sałatek łączymy z wodą i oliwą. Warzywa, boczek i sos łączymy razem i mieszamy. Przed samym podaniem sałatkę posypujemy grzankami.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…