Przepis na lekką sałatkę z warzywami, grzankami i boczkiem.
Składniki:
Przygotowanie
Chleb kroimy w kwadraty i smażymy na suchej patelni, aż zbrązowieje. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Sałatę rwiemy na kawałki, pomidora kroimy w kostkę, paprykę i ogórka w plasterki. Sos do sałatek łączymy z wodą i oliwą. Warzywa, boczek i sos łączymy razem i mieszamy. Przed samym podaniem sałatkę posypujemy grzankami.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…