Delikatny i aksamitny sos, idealny do makaronu.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, por kroimy w pół-plasterki i dodajemy do kurczaka. Kiedy por będzie miękki, dodajemy pokrojone w plasterki oliwki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wlewamy śmietanę i serek mascarpone. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Sos gotujemy ok 5 minut. Makaron wykładamy na talerze, polewamy go sosem, a na wierzchu układamy pokrojonego w cząstki pomidora.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…