Przepis na smaczne papryki faszerowane. Nadają się zarówno na obiad, jak i kolację.
Składniki:
Przygotowanie
Papryki przekrawamy na pół i wydrążamy środek. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy aż z pieczarek odparuje sok. Ryż mieszamy z mięsem, pieczarkami i przyprawami. Farszem nadziewamy papryki.
Papryki układamy w głębokim naczyniu żaroodpornym albo brytfannie, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy pod przykryciem około 40-50 minut w piekarniku. Pod koniec pieczenia każdą paprykę nakładamy łyżkę startego żółtego sera.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…