Przepis na duże muszle z pieczarkami i serem.
Składniki:
Sos:
Przygotowanie
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, czosnek siekamy i zrumieniamy na patelni z rozgrzanym olejem. Wrzucamy pieczarki i smażymy aż odparuje sok. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Do rondelka wlewamy śmietanę, podgrzewamy aż się zagotuje. Dodajemy serki topione i przyprawy. Gotujemy, mieszając aż ser się rozpuści. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Przelewamy zimną wodą, muszle napełniamy farszem, następnie układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy sosem serowym i posypujemy żółtym serem. Pieczemy ok. 20 min. w temp 180 st. C.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…