Pyszne słodko-pikantne skrzydełka z kurczaka.
Składniki:
Przygotowanie
Skrzydełka oczyszczamy, można odciąć lotki. Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy. Smarujemy nią mięso i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180-200C. Ja piekę w przykrytym naczyniu żaroodpornym, z którego ściągam pokrywkę na 15 minut przed końcem pieczenia.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…