Pyszny, rozgrzewający sos z wieprzowiny. Podałam z ryżem.
Składniki:
Przygotowanie
Wieprzowinę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i podsmażamy aż zacznie się rumienić. Następnie zalewamy połową bulionu i dusimy mięso aż bulion odparuje. W międzyczasie kiełbasę chorizo kroimy w półksiężyce. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paski. Czosnek dodajemy do mięsa, podsmażamy. Następnie dodajemy papryki i całość smażymy około 5 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Po tym czasie na patelnię wlewamy resztę bulionu oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Dodajemy słodką i ostrą paprykę do smaku, mieszamy i przykrywamy patelnię przykrywką. Całość gotujemy około 25-40 minut (aż mięso zmięknie), mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodajemy mąkę ziemniaczaną, rozpuszczoną w 1/4 szklanki zimnej wody, by gulasz się lekko zagęścił.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…