Pyszny, rozgrzewający sos z wieprzowiny. Podałam z ryżem.
Składniki:
Przygotowanie
Wieprzowinę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i podsmażamy aż zacznie się rumienić. Następnie zalewamy połową bulionu i dusimy mięso aż bulion odparuje. W międzyczasie kiełbasę chorizo kroimy w półksiężyce. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paski. Czosnek dodajemy do mięsa, podsmażamy. Następnie dodajemy papryki i całość smażymy około 5 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Po tym czasie na patelnię wlewamy resztę bulionu oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Dodajemy słodką i ostrą paprykę do smaku, mieszamy i przykrywamy patelnię przykrywką. Całość gotujemy około 25-40 minut (aż mięso zmięknie), mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodajemy mąkę ziemniaczaną, rozpuszczoną w 1/4 szklanki zimnej wody, by gulasz się lekko zagęścił.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…