Smaczna, słodka sałatka z ananasa, migdałów i kukurydzy.
Składniki:
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Migdały prażymy na suchej patelni przez kilka minut. Ananasa kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy małą garścią migdałów.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Ciekawa sałatka. Robiłam podobne, ale z migdałami jeszcze nie próbowałam :)