Niezwykle smakowita przystawka.
Składniki:
Przygotowanie
Mąkę, proszek do pieczenia i sól umieszczamy w misce i mieszamy. Do drugiej miski wlewamy mleko, olej, jajko i musztardę, ubijamy trzepaczką, aby składniki się połączyły. Następnie wlewamy przygotowaną masę do suchych składników i łączymy łyżką. Szynkę kroimy w drobną kostkę, podobnie pomidory i oliwki. Wszystkie dodatki dorzucamy do ciasta i mieszamy. Wypełniamy papilotki do ¾ wysokości. Muffiny obsypujemy odrobiną startego sera. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 25 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Wytrawne muffiny są pyszne :)