Pyszna zapiekanka – ziemniaki dzięki mleku i śmietanie mają niepowtarzalny, delikatny smak.
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i wrzucamy do dużego rondla razem ze śmietaną, mlekiem, czosnkiem i solą. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na średnim ogniu, aż ziemniaki zmiękną, ale nie rozgotują się zanadto. Cebulę kroimy w piórka, boczek w kostkę. Boczek podsmażamy na suchej patelni razem z cebulą. Do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego przekładamy ziemniaki wraz z płynem, w którym się gotowały, całość posypujemy gałką muszkatołową. Na wierz układamy cebulę z boczkiem i posypujemy startym serem. Potrawę zapiekamy przez ok 20 minut, albo do chwili, gdy wierzch się przyrumieni.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…