Bananowe racuszki można podawać z owocami, dżemem czy cukrem pudrem.
Składniki:
Przygotowanie
W misce przesiewamy suche składniki i mieszamy. Rozmącamy jajko z maślanką. Dodajemy miód i pokrojonego w drobną kostkę banana. Mieszamy. Łączymy suche i mokre składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy placuszki i smażymy na średnim ogniu, aby lekko podrosły.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…