Przepis na faworki pieczone w piekarniku – takie ciasteczka są bardziej dietetyczne, gdyż nie są nasączone tłuszczem. Idealne nie tylko w Tłusty Czwartek.
Składniki:
Przygotowanie
Do miski wkładamy wszystkie składniki (prócz cukru pudru). Całość dokładnie zagniatamy, wkładamy do folii aluminiowej i na ok pół godziny odstawiamy do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy i rozwałkowujemy. Następnie wykrawamy prostokąty i na ich środku dziurkę. Przekładamy jeden z boków przez dziurkę. Układamy faworki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku przez ok. 15-20 minut w 180 st. Po tym czasie wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…