Pyszna karkówka zapiekana w kapuście z ziemniakami i boczkiem.
Składniki:
Przygotowanie
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, przysmażamy na maśle w rondelku. Dodajemy przepłukaną i posiekaną kapustę i liść laurowy, majeranek, sól, pieprz. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do kapusty. Podlewamy bulionem i dusimy przez ok 10 minut. Karkówkę dzielimy na porcje, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni.
Połowę kapusty (razem z bulionem) przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy karkówkę, na mięso wykładamy resztę kapusty. Na wierzchu układamy ziemniaki posypane przyprawą do ziemniaków i skropione oliwą. Zapiekamy w piekarniku ok godzinę.
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…