Makaron muszle jest o tyle fajny, że można go nadziewać na wiele sposobów. Tym razem przepis na nadzienie z boczku, pieczarek i papryki.
Składniki:
Przygotowanie
Drobno pokrojony boczek przysmażamy na maśle. Dodajemy starte na grubej tarce pieczarki. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę, dusimy. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie do farszu dodajemy połowę startego żółtego ser i jajko. Mieszamy. Muszle wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy ok. 10 min na półtwardo. Przelewamy zimną wodą. Następnie nakładamy farsz do muszli, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy ok. 30 min. w 180 st.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…