Przepis na ekspresowy i łatwy deser.
Składniki:
Przygotowanie
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Banany przecinamy wzdłuż na pół, skrapiamy miodem, posypujemy cynamonem, przekładamy do naczynia i kładziemy na nich małe kawałeczki masła, posypujemy wiórkami kokosowymi i rozkruszonymi płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika na ok 15 minut (aż wiórki się zarumienią). Podajemy na gorąco.
Bakłażany faszerowane ryżem i mięsem to smaczne i sycące danie, które przygotujesz bez większego wysiłku.…
Puszyste, złociste i pełne aromatycznego farszu – bułeczki nadziane z patelni to przepis, który podbije…
Placuszki to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Te delikatne i puszyste placuszki z borówkami…
Kociołek cygański to danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad, jak i na…
Placki z cukinii to prosty i szybki pomysł na obiad lub kolację, który zawsze się…
Kajmakowiec Królewski to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Kruche ciasto przełożone kajmakiem oraz delikatnym kremem…