Sałatka z rybą
Sałatka z rybą smażoną w panierce i warzywami w zalewie ketchupowej to pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na imprezie czy świątecznym stole. Ta warstwowa sałatka wygląda kolorowo i apetycznie, no i jest bardzo smaczna.
Sos:
Filety kroimy w paski grubości około 5 cm. Obsypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i pozostawiamy do przestygnięcia. Paprykę kroimy w paski, ogórki w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w piórka, zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie odsączamy ją z wody na sicie. Wszystkie składniki na sos łączymy ze sobą.
Warzywa i sos mieszamy ze sobą. W szklanej salaterce układamy warstwami: ryba, warzywa, ryba i znów warzywa. Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…