Sałatka z rybą
Sałatka z rybą smażoną w panierce i warzywami w zalewie ketchupowej to pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na imprezie czy świątecznym stole. Ta warstwowa sałatka wygląda kolorowo i apetycznie, no i jest bardzo smaczna.
Sos:
Filety kroimy w paski grubości około 5 cm. Obsypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i pozostawiamy do przestygnięcia. Paprykę kroimy w paski, ogórki w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w piórka, zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie odsączamy ją z wody na sicie. Wszystkie składniki na sos łączymy ze sobą.
Warzywa i sos mieszamy ze sobą. W szklanej salaterce układamy warstwami: ryba, warzywa, ryba i znów warzywa. Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…