Pyszna zapiekanka na śniadanie lub kolację, do której możemy użyć czerstwe pieczywo i różne resztki z lodówki.
Składniki:
Przygotowanie
Chleb i wędlinę kroimy w kostkę, ,cebulę w półplasterki, pieczarki w plasterki, szczypior siekamy, a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na suchej patelni wrzucamy pokrojony chleb i podsmażamy do uzyskania grzanek.
Grzanki przesypujemy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę z wędliną, po chwili dodajemy pieczarki i smażymy jeszcze kilka minut. Jajka przyprawiamy do smaku pieprzem i solą i roztrzepujemy.Usmażoną wędlinę z cebulą i pieczarkami wykładamy na grzanki i zalewamy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy szczypiorkiem i żółtym serem.
Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok 20 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…