Pyszna zapiekanka na śniadanie lub kolację, do której możemy użyć czerstwe pieczywo i różne resztki z lodówki.
Składniki:
Przygotowanie
Chleb i wędlinę kroimy w kostkę, ,cebulę w półplasterki, pieczarki w plasterki, szczypior siekamy, a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na suchej patelni wrzucamy pokrojony chleb i podsmażamy do uzyskania grzanek.
Grzanki przesypujemy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę z wędliną, po chwili dodajemy pieczarki i smażymy jeszcze kilka minut. Jajka przyprawiamy do smaku pieprzem i solą i roztrzepujemy.Usmażoną wędlinę z cebulą i pieczarkami wykładamy na grzanki i zalewamy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy szczypiorkiem i żółtym serem.
Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok 20 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…