Penne ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Penne ze szpinakiem i piersią z kurczaka to pyszny pomysł na obiad, który przygotujecie w kilka chwil (a dokładniej w czasie, który jest potrzebny na ugotowanie makaronu). Przepis jest bardzo łatwy, a danie wychodzi wyjątkowo smaczne. Szpinak w sosie śmietanowym z dodatkiem czosnku i tworzy niezwykle aromatyczną, wyrazistą, a zarazem delikatną kompozycję, która świetnie pasuje do makaronu i kurczaka.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy ją na rozgrzany olej i podsmażamy. Następnie dodajemy mrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy, aż szpinak będzie całkowicie rozmrożony. Do szpinaku i kurczaka wlewamy śmietanę i dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy i całość dusimy przez kilka minut.
W tym czasie makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzony makaron dodajemy do sosu szpinakowego i dokładnie mieszamy. Potrawę wykładamy na talerze i posypujemy startym serem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…